Annonce: Det er de færreste danskere, der drømmer om at blive ramt af et ondsindet virusangreb, men kan man overhovedet gøre noget for at beskytte sin enhed? Ja, du har rig mulighed for at beskytte din enhed, så du langt hen af vejen kan undgå virus og spyware i fremtiden.


Besøg kun troværdige hjemmesider

Det er altid en god idé at bruge sin kritiske sans, når man færdes på internettet. Du kan reducere din risiko for at blive ramt af virus og spyware, hvis du udelukkende besøger troværdige hjemmesider. Det er vel at bemærke hjemmesider, som du har kendskab til.

Der findes desværre rigtigt mange suspekte hjemmesider derude, som du skal undgå at besøge, hvis du ikke vil bringe din computer og dine personlige data i fare. Det er særligt vigtigt, at du ikke klikker på links eller downloader filer, som virker suspekte.


Download antivirus

Chili Security anbefaler, at du downloader antivirus, da det er det mest effektive software til at undgå virusangreb. I dag kan alle købe og downloade antivirus uden at skulle betale mange penge.

Chili Security er en af de hjemmesider, hvorpå du kan købe antivirus og mange andre former for software inden for computersikkerhed. Professionel antivirus koster penge, men pengene vil som regel være givet godt ud. Klik her for at blive klogere på mulighederne.


Hent de nyeste programopdateringer

Det er alfa omega, at du sørger for at hente de nyeste programopdateringer, da hackere konstant finder nye sikkerhedshuller. De fleste programmer bliver konstant opdateret med henblik på at lukke sikkerhedshuller for din sikkerhed skyld.

Du skal jævnligt tjekke op på, at dine programmer er opdaterede. Det kan du f.eks. tjekke op på én gang om ugen, så du ikke går glip af de nyeste programopdateringer. Hvis din enhed er opsat korrekt, vil du få besked, når der dukker nye programopdateringer op.


Undgå at downloade ulovligt

Det er selvsagt ikke hensigtsmæssigt at downloade ulovlige filer – f.eks. film eller musik. Du risikerer først og fremmest at skulle betale en større bøde. Dernæst risikerer du at blive ramt af et virusangreb, da mange ulovlige filer er inficeret med virus.

Det kan få store konsekvenser for dig, hvis du trodser alle råd og vælger at downloade en ulovlig fil. Der er mange danskere, der er blevet straffet for at downloade film og musik uden tilladelse, så det skal du selvfølgelig undgå.


Tag sikkerhedskopier ofte

Selvom du bruger nogle af de førende sikkerhedsprogrammer på markedet, så kan du aldrig gardere dig hundrede procent mod virusangreb. Det er derfor, at du skal sørge for at tage sikkerhedskopier ofte, så du altid har en opdateret backup at falde tilbage på.

Skulle uheldet være ude, så vil du prise dig lykkelig for, at du har husket at tage en backup. Det kan sågar være klogt at gemme filer flere forskellige steder, så du er mindre sårbar. Det er op til dig at vurdere, hvor ofte det giver mening for dig at tage en backup. Det kan være en gang om ugen, en gang om måneden e.l. Det vigtigste er, at du husker at gemme dine værdifulde filer eksternt.