Den teknologiske udvikling er på sit højeste – og lige så er dating. Der findes i dag rigtig mange forskellige former for dating, særligt når det foregår online. Læs med her og få et overblik over de forskellige former for dating.

Er du single og overvejer du at kaste dig ud i online dating, så er det en rigtig god idé først tjekke markedet ud. Der er nemlig utrolig mange forskellige måder at date på online i dag.

Først og fremmest er der mobile dating apps. Her skal du være opmærksom på, at du har brug for et mobilabonnement, som giver dig adgang til internettet. Du kan finde mobilabonnementer her: https://mobilabonnementpriser.dk/. Fordelen ved at date via din mobiltelefon er, at du kan være på når som helst, du kan tjekke beskeder hele tiden og nogle apps benytter din lokalitet til at finde potentielle partnere uanset hvor du bevæger dig hen. Du kan både bruge internetsider og apps, som er specifikt udviklede til telefoner. På https://datingpilot.dk/ kan du tjekke diverse online datingsider ud og finde ud af, hvilket site der passer dig bedst.

Herudover findes der en række niche datingsites. Her er eksempelvis datingsider til folk, som er ekstra høje, enker, handicappede, religiøse osv. En fordel ved at finde frem til denne typer af datingsider er, at udvalget er markant mindre og du finder dem, som eksempelvis har samme religiøse overbevisning som dig selv – hvis det er den type, du går efter. Det vil altså sige, at du fra begyndelsen søger den målgruppe du ønsker meget mere målrettet end hvis du leder på de datingsider med en meget bred målgruppe.

 

Gammeldags eller moderne?

En anden måde at lede efter din eneste ene på er speeddating eller blind date. Her møder du singler ”i den virkelige verden” i en uformel atmosfære. Et eksempel på en blind date er, at i mødes 6-8 personer på en restaurant eller hjemme hos en af jer. Så spiser i en uformel middag og taler om løst og fast. Tanken bag er, at mødet er mere uformelt, når der er flere. Dog findes der ikke mange af denne slags dating i Danmark, og de findes som regel kun i de større byer, men du kan eventuelt søge efter grupper på Facebook eller lignende efter dem.

Cougar dating er også ved at vinde frem i Danmark. Cougar dating er modne kvinder og unge mænd som dater. Tendensen stammer fra USA, men Danmark er ved at komme godt efter denne tendens. De fleste, der benytter sig af denne type af dating, har et erotisk forhold, men dermed ikke sagt at nogle holder ved og udvikler et langvarigt parforhold. Flere datingsites har funktioner, hvor du kan vælge cougar dating.

Senior dating er også ved at få en del opmærksomhed i Danmark. Det er, som navnet indikerer, dating for seniorer. Det er personer på 50+, som ønsker at finde en partner. Mange finder deres næste kærlighed via seniordating og flere finder endda nye venskaber og kontakter på denne måde. Der findes i dag flere forskellige datingsites til seniorer, og du kan også finde vurderinger og sider på https://datingpilot.dk/

 

Et kæmpe udvalg online - pas på!

Der findes i dag rigtig mange forskellige datingsider. Der findes sågar sider, som udelukkende er baseret på sexkontakt. Det går altså ud på at mødes med sex som det eneste formål. Disse sider kan se ud nøjagtig som mere ”almindelige” datingsider, men henvender sig til personer, som ønsker uforpligtende forhold. Dog findes der flere af denne type sider, som er meget useriøse, både i forhold til mange falske profiler og sider som er meget pornografiske. Pas derfor på, hvis du vælger denne type af dating. Vil du søge efter denne type af sider, er termen som regel ”casual dating”. Det skal endvidere nævnes, at seriøsiteten af disse sider og hvad du kan finde herinde, i høj grad afhænger af dig selv.

Når du opretter en profil på et casual datingsite, bør du være varsom med de billeder, du deler. Husk på, at de kommer til at ligge online og andre kan have adgang til dem. Alligevel har flere sider funktioner, hvor du kan bevare din anonymitet.

Sidst, men ikke mindst findes der også en række datingsites for homo-, bi-, og transseksuelle. Disse er også i fuld udvikling, og bruges effektivt af rigtig mange mennesker. Denne type dating henvender sig som bekendt til homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle. Under denne kategori findes der endvidere både seriøse sider, men også ”casual dating”.

Når du kaster dig ud i nye former for dating, så husk altid at vær opmærksom på dine egne behov og grænser. Det er nemlig vigtigt, at disse ikke overskrides da det kan resultere i at du for ubehagelige oplevelser. Mærk derfor altid efter og husk at du skal se dig selv i øjnene igen.