Hvad enten motorcyklen skal staldes op til vinter, eller du er helårsmotorcyklist, vil du gøre din motorcykel en stor tjeneste ved at gøre den klar til vinter. Læs med her og få et par tips og tricks til en vinterklar motorcykel. Med få greb vil din motorcykel spinde af velbehag, når den igen triller ud på de danske veje til foråret.


Ind i varmen

Den officielle motorcykelsæson løber fra 1. marts til 30. november. Herefter ruller de fleste motorcyklister maskinen ind i tørre og varme omgivelser, hvor den kan få lov til at overvintre. Det kan for eksempel være i en garage. Hvis ikke du har sådan en til rådighed, er der mange firmaer, der specialiserer sig netop i opbevaring af motorcykler over vinteren. Der er desuden mange af disse firmaer, der tilbyder at smøre maskinen og få den til at skinne som en nyslået femøre. Så vil dine medtrafikanter med garanti sende lange øjne efter din motorcykel, når den nye sæson står for døren.


Invester i et dækken

Har du ikke mulighed for at opbevare kværnen indendørs, og den derfor må holde på gaden vinteren over, er det en rigtig god ide at investere i et dækken. Det holder fugt fra regn og sne væk fra motorcyklens metal, samtidig med at den beskytter mod salt fra vejene og de bidende minusgrader. Derudover bør du smøre alle de udsatte dele af motorcyklen ind i olie, så der ikke bliver dannet rust. Man kan altså sagtens have sin motorcykel stående udendørs, det kræver bare, at man tager en ekstra række forholdsregler.


Styr på forsikringerne

Har du derimod har vikingeblod i årene og hopper på motorcyklen i vintersæsonen, skal du lige tage et ekstra kig på dine forsikringer. De fleste standardforsikringer til motorcykler dækker nemlig kun i den officielle sæson, altså fra starten af marts til slut november. Så er uheldet er ude uden for denne periode, og din forsikring ikke dækker, kan det altså hurtigt blive en dyr fornøjelse. Derudover er det lovpligtigt at være forsikret både i bil og på motorcykel. Du skal altså sørge for, at din forsikring er en helårs-forsikring, hvis du med ro i sindet skal sætte dig op på kværnen i vinterhalvåret.


På med vinterdækkene

Noget af det allervigtigste, du bør gøre, inden du triller ud på de kolde asfaltveje, er at montere vinterdæk på din motorcykel. Gang på gang bliver det bevist i diverse test, at bremselængden reduceres markant med vinterdæk på sammenlignet med sommerdæk. Det er altså både for din egen sikkerhed, men også dine medbilisters. Rigtig mange motorcyklister undgår vejene om vinteren, netop fordi de er bange for at skride ud på de glatte veje. For på en motorcykel har man altså kun to hjul at køre på, så hvis det ene glider, så gør det andet også. Så altid: på med vinterdækkene.  Står du og mangler et sæt dæk til MC'en, kan du set et stort udvalg ved at følge linket. Som hovedregel bør der være mindst 3 mm dækmønster tilbage på vinterdækket. Så er du sikker på, at de har optimalt vejgreb.