Sikkerheden under outsourcing kan især blive udfordret, hvis du outsourcer til lande uden for EU. I lande uden for EU er de samme regler ikke altid gældende. Og særligt ikke i forhold til it-opgaver. Selvom sikkerheden er i spil, er det ikke ensbetydende med, at du skal stoppe med at outsource. For det har mange fordele. Og særligt hvis du outsourcer dele, som giver større fortjeneste i andres varetægt.

Du bør outsource det, du kan

Når du har mange bolde i luften, kan det give anledning til mindre fokus på det vigtigste. Og det er det, du kan ændre med outsourcing. Du kan blandt andet vælge at outsource:

- Produktion og distribution
- Markedsføring og PR
- Personlig assistent og sekretær
- Rekruttering og HR
- Regnskabsføring og bogholderi

Under hvert arbejdsområde ligger naturligvis mindre opgaver, som du kan vælge at outsource. Under sidste punkt kunne det give mening at outsource din lønadministration. Det er ofte en stor post, som kan tage meget tid hos den pågældende medarbejder. Hvis du vælger outsourcing af løn, kan du være sikker på, at din lønadministration bliver behandlet af eksperter. Det er specialister, som ved alt om området. Og du vil nu have tid til det, der er vigtigt. Nemlig at effektivisere virksomheden med engagerede og glade medarbejdere.

Det er blot vigtigt, at du er opmærksom på, hvor du har brug for at fokusere, og hvor du kan outsource. Du skal vurdere, hvad du får ud af at outsource til andre. Det skal derfor være et område, hvor du til gengæld får flere arbejdstimer til rådighed. Og gerne en økonomisk gevinst.

Vær opmærksom på sikkerheden

Afhængigt af hvad du vælger at outsource, er der en større eller mindre risiko forbundet med sikkerheden. Som nævnt er det særligt it-sikkerheden, der kan blive udfordret. Og som du ved, er langt de fleste arbejdsområder knyttet til it.

Når du outsourcer, er der et godt råd. Og det er at opretholde kontrollen over din data. For det er den største ting i dag. Selvom du outsourcer opgaver, der ikke har it som hovedprioritet, indgår det som nævnt altid. Du skal derfor være god til at følge op på opgaven. Og du skal være dygtig til at holde øje med, hvordan opgaven bliver håndteret. Selvom du har underskrevet en fornuftig aftale, må du ikke kigge væk og tænke, at det var det.

Som virksomhedsejer kan du også selv gøre en indsats for at optimere it-sikkerheden. Da der hele tiden sker ændringer, er det umuligt at følge med. Medmindre det er et af dine kerneområder. Det kan anbefales, at du kontakter en professionel, som kan være med til at optimere virksomhedens sikkerhed i forbindelse med outsourcing. Sammenligner du med den reelle risiko for fejl eller hacking, vil udgifterne til en it-specialist være givet godt ud.