Når du beslutter dig for at udvikle en hjemmeside, er der en række overvejelser, du skal gøre dig. Hvordan skal designet se ud? Hvad skal domænenavnet være? Og hvilken hostingløsning skal du vælge?

I dette indlæg sætter vi fokus på hosting, fordi der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du vælger din løsning.

Du har mange muligheder, når din hjemmeside skal placeres, men ofte vil du støde på enten shared eller dedikeret hosting. Disse løsninger adskiller sig en del i både pris og egenskaber – men hvad er egentlig de vigtigste kvaliteter i din hostingløsning? Læs med her, og få gode råd til valg af hosting.


Vælg en passende hostingløsning

Shared hosting og dedikeret hosting er forskellige, hvad angår pris og kvalitet. Med shared hosting får du en billigere løsning, fordi du deler server med andre hjemmesider. Med dedikeret hosting får du derimod din egen server, hvorfor prisen også er højere på denne løsning.

Den centrale forskel på de to er dog, at du med shared hosting skal dele serverens ressourcer med andre hjemmesider. Hvis du vælger dedikeret hosting, får du din egen server og skal dermed ikke bekymre dig om andres brug af RAM, plads og CPU, fordi du har ressourcerne for dig selv.

Når du skal finde en passende hostingløsning, er det altså vigtigt at afklare, hvorvidt du har behov for en personlig server eller ej.

Dedikeret hosting er optimalt, hvis du har meget trafik på din hjemmeside, lagrer følsomme oplysninger eller lignende. Hvis du derimod har en hjemmeside, der ikke er lige så teknisk krævende, kan shared hosting i mange tilfælde være den rigtige løsning.
Sikkerhed og stabilitet vs. pris

Alle hostingløsninger bør i udgangspunktet være sikre og stabile, og du bør altid vælge en løsning, som giver dig en oppetid på over 99%. Dog er der naturligvis forskel på shared hosting og dedikeret hosting, hvilket prisen også afspejler.

Du kan nemlig finde shared hosting til priser mellem 10 og 200 kroner månedligt, mens du som minimum skal lægge 500 kr. for dedikeret hosting de fleste steder. Mange vil derfor anse shared hosting som værende den mest omkostningseffektive løsning, men dedikeret hosting har altså nogle centrale fordele, når det kommer til kvalitet.

Først og fremmest er der mere fleksibilitet, sikkerhed og stabilitet forbundet med en dedikeret hostingløsning. Her er du nemlig den eneste, der bruger din servers ressourcer, hvilket giver dig mere fleksibilitet.

Derudover får du din egen unikke IP-adresse, når du har en personlig server. Dette er en stor fordel sikkerhedsmæssigt, fordi du ikke risikerer at blive ramt, hvis andre hjemmesider laver noget beskidt.

I forhold til prisen på de to løsninger, er det vigtigt at overveje, hvad din hjemmeside har behov for. Det bedste råd er altså at vælge dedikeret hosting, hvis du ser denne løsnings kvaliteter som essentielle for din hjemmeside. Hvis din hjemmeside derimod ikke er specielt teknisk krævende, er shared hosting en fin løsning, der sparer dig for mange penge hver måned.