Teknologien bliver mere og mere automatiseret. Vi får flere computersystemer i alle de daglige enheder vi beskæftiger os med. Der er selvfølgelig din computer, tablet og din telefon, hvis du har en smartphone, som de fleste har nu. Men efterhånden er det flere og flere af de elektriske ting i husholdningen der bliver automatiserede, robotificerede og gjort til mere eller mindre selvstændigt tænkende individer. Dog ikke så de kan overtage verden endnu, men det er nok blot et spørgsmål om tid. For jo bedre vi bliver til at lave produkter, der næsten kan tænke selv med kunstig intelligens og machine learning, desto mere udsatte bliver vi også. Det er ikke selve maskinerne der er til fare for os, men dem der kan hacke sig ind og styre maskinerne.

Du har sikkert også allerede oplevet at du er blevet hacket eller har fået virus på et tidspunkt. Det kan også lade sig gøre i forhold til andre elektriske apparater, der er styret af en software og som har adgang til nettet i en eller anden form.

Forestil dig at din robotstøvsuger bliver hacket og den bare kører rundt uden du ved det og uden du har givet den besked på det. Eller forestil dig at din nye elektriske bil, bliver overtaget og du ikke kan styre hvor den kører hen. Så måske skal du vente lidt med at investere i den smarte nye bil du længe har tænkt på at anskaffe dig og så bare købe nogle nye bildele til den du har nu, så den kan blive repareret og køre på gaden igen, frisk som ny.

Et af de steder du kan købe bildele for at undgå at blive hacket er hos www.bildelestore.dk

Men hvis du absolut vil have en helt ny bil og ikke er bange for at blive angrebet af virus, så skal du bare gøre det. Virus kan heldigvis også stoppes med det rette antivirusprogram som Bitdefender Antivirus. Og hvis det kan stoppe virus i en almindelig computer, så kan det også stoppe det i en ny bil, hvor de fleste elementer der kommunikerer med hinanden er elektriske og online.

Bare altid vær opmærksom på de samme ting, som når du er på nettet på din computer: Ikke download nogen software du ikke er sikker på kommer fra en pålidelig kilde.